Φεστιβάλ Μαγγανιακού, Μεσσηνίας 2022

Ένα χωριό που ερημοποιείται,

μια κοινότητα που αντιστέκεται,

ένα ταξίδι μετάβασης από το πλούσιο παρελθόν σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον

Για δύο μέρες ολόκληρο το χωριό θα γίνει η σκηνή όπου όλα τα άτομα θα ενημερωθούμε, θα μάθουμε, θα συναντηθούμε, θα συζητήσουμε, θα δικτυωθούμε, θα διασκεδάσουμε και θα σχεδιάσουμε τους τόπους που θέλουμε να ζούμε.

Φεστιβάλ Μαγγανιακού
11 - 12 Ιουνίου 2022
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Στις 11 & 12 Ιουνίου 2022 σας προσκαλούμε στο Φεστιβάλ του Μαγγανιακού Μεσσηνίας, σε μία διήμερη γιορτή αφιερωμένη στο χθες, στο σήμερα και στο αύριο. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε το πλούσιο παρελθόν του τόπου αυτού, να συζητήσουμε για το σήμερα και να αναζητήσουμε τους τρόπους που μπορεί η μικρή αυτή κοινότητα να αναγεννηθεί.

Θέλουμε το φεστιβάλ να είναι ένας σταθμός στην πρωτοβουλία διαλόγου και δράσης που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 ώστε η κοινότητα του Μαγγανιακού να προσδιορίσει το μέλλον της μέσα από διαδικασίες συμμετοχικού σχεδιασμού, διαλόγου και συλλογικές δράσεις (https://www.facebook.com/Dialogue.Action).

Σχεδιάζουμε ένα φεστιβάλ με πλούτο δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους. Συζητήσεις, θεματικά σεμινάρια & εργαστήρια για όσους ενδιαφέρονται για ζητήματα τοπικής ανάπτυξης με την εμπλοκή της κοινότητας, παρουσίαση παραγωγών & μη κερδοσκοπικών οργανισμών, δράσεις για παιδιά, ξεναγήσεις στο χωριό και στα μονοπάτια του για τους φυσιολάτρες, τοπικά πολιτιστικά δρώμενα για τους λάτρεις της παράδοσης, μουσικές βραδιές, προβολές και πολλά ακόμη θα συντελέσουν σ΄ένα διήμερο που θα μας μείνει αξέχαστο για ένα τόπο που δε θα ξεχαστεί.

Καλούμε για συμμετοχή:

  • ανθρώπους & ομάδες που ενδιαφέρονται για την τοπική ανάπτυξη πολύ μικρών περιοχών με την ενεργή συμμετοχή των ντόπιων/επισκεπτών/συλλόγων στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή του τόπου
  • ανθρώπους, συλλόγους & ομάδες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας που την αναδεικνύουν ή/ και προσπαθούν να βελτιώσουν τους όρους διαβίωσης των ανθρώπων της περιοχής
  • καλλιεργητές/ παραγωγούς & συλλογικότητες που παράγουν ή μεταποιούν προϊόντα σεβόμενοι τον άνθρωπο και το περιβάλλον (π.χ. περιβαλλοντικά ορθή παραγωγή, δίκαιο εμπόριο, κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία, κ.α.)
Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα που υλοποιούμε
Δες το πρόγραμμα του Φεστιβάλ
Δήλωσε Συμμετοχή